Jesteś w: » Obiady |
Obiady
Obiady
Podstawą wydania obiadu jest posiadanie aktywnej karty magnetycznej, a każde jej użycie zostanie zarejestrowane w szkolnym systemie informatycznym. Wydanie karty lub duplikatu karty to koszt 5 zł.
Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 8 w Toruniu informuje, że opłaty dokonuje się za wszystkie dni w których wydawane są obiady w danym miesiącu. Nie ma możliwości wykupienia poszczególnych posiłków w wybranych dniach.
ODPIS ZA OBIADY :
- Nieobecność na obiadach prosimy zgłaszać niezwłocznie od momentu powzięcia decyzji o pozostawieniu dziecka w domu na dłuższy czas (minimum 5 dni), np. choroby.
- Fakt nieobecności zgłaszamy na adres e-mail: intendent@zs8.eu lub SMS na numer telefonu 509 894 451
- Po powrocie do szkoły należy złożyć w sekretariacie szkoły podanie, które jest załącznikiem do poniższego regulaminu:
REGULAMIN STOŁÓWKI
OPŁATY ZA OBIADY DOKONUJEMY TYLKO PRZELEWEM- płacone z góry od 22 do końca miesiąca.
OPŁATY ZA MIESIĄC STYCZEŃ
PROSIMY DOKONYWAĆ DOPIERO OD DNIA 01.01.2025
W miesiącu styczniu 2025 roku wypada 11 dni żywieniowych.
Pełna opłata wynosi:
-> uczniowie - 55 zł + 2 zł*,
-> nauczyciele - 77 zł + 2 zł*
*Jednocześnie prosimy o dobrowolne wpłaty po 2 zł miesięcznie, uzbierana kwota przeznaczona będzie na ubytki w stołówce szkolnej. Kwotę tą można doliczyć do opłat za obiady.
W tytule przelewu należy wpisać : "obiady, miesiąc, imię i nazwisko ucznia, klasa"
NR KONTA DO WPŁAT ZA OBIADY: 32 1160 2202 0000 0003 2824 6773
WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH LUB MOGĄCYCH WYSTĘPOWAĆ W DANIACH I PRODUKTACH
1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13.Łubin i produkty pochodne
14.Mięczaki i produkty pochodne
INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH
ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE
(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)
* Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, tymianek, curry, kminek, estragon, czosnek granulowany, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.