strona główna
unicef
erasmus
godło
BIP
Dziś mamy: czwartek 2025-04-24 , imieniny: Bony, Horacji, Jerzego
PlanyAktualnościDokumenty szkolneProgramy i podręcznikiPsycholog, Pedagog, Pedagog SpecjalnyEgzaminy i sprawdziany
Jesteś w: » Obiady

Obiady

 

Obiady

Podstawą wydania obiadu jest posiadanie aktywnej karty magnetycznej, a każde jej użycie zostanie zarejestrowane w szkolnym systemie  informatycznym. Wydanie karty lub duplikatu karty to koszt 5 zł.

Dyrektor Szkoły Podstawowej nr 8 w Toruniu informuje, że opłaty dokonuje się za wszystkie dni w których wydawane są obiady w danym miesiącu. Nie ma możliwości wykupienia poszczególnych posiłków w wybranych dniach.

 

ODPIS ZA OBIADY :

 

- Nieobecność na obiadach prosimy zgłaszać niezwłocznie od momentu powzięcia decyzji o pozostawieniu dziecka w domu na dłuższy czas (minimum 5 dni), np. choroby. 

 

- Fakt nieobecności zgłaszamy na adres e-mail: intendent@zs8.eu lub SMS na numer telefonu 509 894 451

 

- Po powrocie do szkoły należy złożyć w sekretariacie szkoły podanie, które jest załącznikiem do poniższego regulaminu:

 REGULAMIN STOŁÓWKI

 

OPŁATY ZA OBIADY DOKONUJEMY TYLKO PRZELEWEM płacone z góry od 22 do końca miesiąca.

 

 

OPŁATY ZA MIESIĄC STYCZEŃ

PROSIMY DOKONYWAĆ DOPIERO OD DNIA 01.01.2025

 

W miesiącu styczniu 2025 roku wypada 11 dni żywieniowych.

 

Pełna opłata wynosi:

 

-> uczniowie - 55 zł + 2 zł*,

 

-> nauczyciele - 77 zł + 2 zł*        

                                                              

*Jednocześnie prosimy o dobrowolne wpłaty po 2 zł miesięcznie, uzbierana kwota przeznaczona będzie na ubytki w stołówce szkolnej. Kwotę tą można doliczyć do opłat za obiady.

  W tytule przelewu należy wpisać : "obiady, miesiąc, imię i nazwisko ucznia, klasa"

NR KONTA DO WPŁAT ZA OBIADY32 1160 2202 0000 0003 2824 6773

 

 

 

WYKAZ ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH LUB MOGĄCYCH WYSTĘPOWAĆ W DANIACH I PRODUKTACH

1 Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

7.Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacjowe, makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie) 

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie) 

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12.Dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców

13.Łubin i produkty pochodne

14.Mięczaki i produkty pochodne 

 

 INFORMACJE O OBECNOŚCI POSZCZEGÓLNYCH

ALERGENÓW PODAWANE BĘDĄ W CODZIENNYM JADŁOSPISIE

(przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie)

* Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz czarny, lubczyk, tymianek, curry, kminek, estragon,  czosnek granulowany, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy, kwasek cytrynowy, cukier.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

 

 

 

OD 02.01 DO 17.01.2025
02.01.2025 ZUPA KRUPNIK , PIEROGI Z MIĘSEM I CEBULKĄ , HERBATA 1,6,7,9,10,3
03.01.2025 ZUPA OGÓRKOWA , MAKARON Z ZIELONYM PESTO I SUSZONYMI POMIDORAMI , KOMPOT 1,6,7,9,3,8,11
07.01.2025 ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM , PANKEJKI Z MUSEM OWOCOWYM I JOGURTEM GRECKIM , HERBATA 1,6,7,9,3,12,11
08.01.2025 ŻUREK NA WĘDZONCE ,SPAGHETTI BOLOGNESE , KOMPOT 1,3,6,7,9,10,5,12
09.01.2025 ZUPA FASOLOWA , KOTLET DROBIOWY , ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM , SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY , HERBATA , OWOC 1,6,9,7,10,3,8,11,12
10.01.2025 ZUPA ZIEMNIACZANA , RYBA W SOSIE KOPERKOWYM , RYŻ , SOK 1,7,3,4,10,6,11,12
13.01.2025 ZUPA KALAFIOROWA , MAKARON W SOSIE CARBONARA , HERBATA OWOCOWA 1,6,7,9,3,8,5,10,11,12
14.01.2025 ZUPA KAPUŚNIAK Z KAPUSTY KISZONEJ , BITKI Z SZYNKI W SOSIE WŁASNYM , KASZA BULGUR , BURACZKI , KOMPOT 1,6,7,9,12,5,8,10,11
15.01.2025 ZUPA JARZYNOWA , KLOPSIKI GOTOWANE W SOSIE ŚMIETANOWYM ,KASZA JĘCZMIENNA , GROSZEK Z MARCHEWKĄ , HERBATA 1,6,7,9,10,3,8,5,11
16.01.2025 ZUPA ZACIERKA , KURCZAK W WARZYWACH , RYŻ , KOMPOT 1,3,6,7,9,10,11
17.01.2025 BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM , ŁOSOŚ Z PIECA , ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM , SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY 1,3,6,7,9,10,11,4,8
 

 

BIPBasenGaleriaPlan lekcjiSport